Ferie i Harzen

Hvad er dit forhold til Harzen? Har du været en tur i Harzen? Eller tænker du på at besøge området? Harzen er ikke langt fra Danmark. Kører man fra ferie i egen bil sydover, kommer man forbi Harzen. Man kan ikke undgå at lægge mærke til det. Det er de første bjerge man møder på sin vej. De ligger til venstre for motorvejen. Man er ved Harzen, når afkørslerne hedder Rhüden og Seesen f.eks. Skal man ikke forbi Harzen, må man se at komme af motorvejen på den afkørsel, der nu passer til ens bestemmelsessted. Mit forhold til Harzen begyndte i 1959. Jeg gik i skole i Karise på det tidspunkt, og der var arrangeret en bustur til Harzen. Det var langt borte, meget spændende og en god tur. Tidligere havde jeg været i Sverige, men aldrig så langt hjemmefra. Opholdet i Harzen var på vandrerhjemmet i Bad Harzburg.

Det huskes ikke i detaljer, hvad vi oplevede, men vi har sikkert været i Goslar og set en eller anden dæmning, så vandkraften kunne udnyttes. Det er måske derfor dette billede blev taget:

harz59-1

Et besøg på folkevognsfabrikkerne i Wolfsburg var indlagt i programmet. Aldrig havde jeg set en bilfabrik før. Det var stort og imponerende. Det andet billede fra dengang er medarbejdere på vej til eller fra arbejdet på fabrikken:

Siden er Harzen ikke glemt. Adskillige besøg har været foretaget siden, og hver gang turen er gået forbi dukker gode minder op.

Hvorfor skal man tage på ferie i Harzen?

Det skal man fordi det er let at komme dertil. Der er mange byer at besøge, mange seværdigheder at se og megen natur at færdes i. Det er med andre ord også ret let at besvare spørgsmålet om hvem der skal tage til Harzen. Det er ikke kun pensionister på bustur. De skal naturligvis også. Alle kan få en god oplevelse af en tur til Harzen, kortere eller længere. Hvis man vil besøge byer er Goslar naturligvis ikke til at komme uden om, men man får sig nu også en ganske spektakulær oplevelse ved at tage til Quedlinburg. At gå en tur i denne fantastiske by er ganske betagende. At opdage byens sjæl er en god måde at anvende sin tid på. Hvis de byer man kan finde i Harzen ikke er nok for den ivrige kan Hildesheim besøges. Nogle tager til Harzen for at vandre. Mulighederne er mange. At køre på cykel i bjergene er ligeledes en god mulighed. Om vinteren kan man stå på ski i området. Skal man vandre er det en god ide at huske på at vejret i bjerge let kan skifte. Det gælder formentlig også i Harzen. En rygsæk med tøj nok og proviant er derfor nødvendig. Hvornår kan man tage til Harzen? Svaret må være på alle tidspunkter af året. Er man juleromantisk, findes julemarkeder i Harzen fra slutningen af november.

Hvor skal man overnatte i Harzen?

Nogle vil foretrække hotelophold, men andre sætter pris på den frihed det giver at bo i en ferielejlighed. Der er masser af muligheder. Du har naturligvis brug for at tage stilling til dit eget ophold i Harzen. Der findes mange informationer på nettet, også på dansk. Øverst til højre er en søgemulighed til Google. Søger du på dansk er det naturligvis Harzen. På tysk kan du søge på Harz. Er du til blot en overnatning i Harzen undervejs er det ikke at foragte, således som jeg skrev om det i forrige indlæg.

God tur – og skriv gerne en kommentar med dine erfaringer.

Tags:
Forrige post

Overnatning i Bad Oldesloe

Næste post

Overnatning i Harzen